6 Mayıs 2020 Çarşamba

Alamut - VLADIMIR BARTOL

Fedailerin Kalesi Alamut 

Beni, okurken, anlatırken ve hatta tavsiye bile ederken en çok heyecanlandıran kitaptır, Fedailerin Kalesi Alamut. Konusu, olay örgüsü, anlatış ve kurgu ustaca bir şekilde işlenmiş. Bir çok filme de ucundan da olsa konu olmuş Alamut Kalesi ve Hasan Sabbah, hiçbirinde de hakettiği yaklaşımı görmediği kanısındayım. Birçoğunda uyuşturucu muptelası, çete, paralı suikastçiler topluluğu veya büyücü katiller olarak tanımlanan bu yaklaşımlar, gerçeklikten çok uzaktır. 

Kitabın Konusu

Bahsettiğimiz yaklaşımlardan daha çok bence, bir başkaldırı ve bir isyandır Alamut Kalesi. Aynı zamanda bir isyancıdır Hasan Sabbah. Vladimir Bartol kalemiyle de canlı bir ruh kazanmış kitap. 
Kitap, kalesinde cennet bahçesi kurarak güvenilir ve yetenekli suikastçiler yetiştiren Hasan Sabbah'ın hikayesini anlatmaktadır. Büyük suikastlere imza atmışlardır bu yetenekli suikastçiler ve dönemin hakimi Selçuklu devlet yönetimine yönelik te suikastleriyle etkili olmuşlardır.  
Beklentilerinizi karşılayabilecek bir kip olduğuna inandığımdan daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. İyi okumalar dilerim. 
Pdf dosyası icin: 

Fedailerin Kalesi Alamut

Katkılarından dolayı Linda Dijital e teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Pazarlama Uzmanlığı

  Dijital Pazarlama Uzmanlığı Nedir? Dijital pazarlama uzmanlığı nedir? sorusu son zamanlarda sıkça karşılaştığımız sorular arasında. Doğru...