2 Mayıs 2020 Cumartesi

Ahlakın Soykütüğü - Friedrich Nietzsche

Ahlakın Soykütüğü 

Orjinal adı, 'Zur Genealogie der Moral: Eine Streitschrift'' olan Ahlakın Soykütüğü yapıtı Alman filozof Friedrich Nietzsche'nin baş yapıtlarındandır. Ahlakın Soykütüğü eser,i 1887 yılında yazılmış ve aynı yıl içinde yayımlanmıştırAhlakın Soykütüğü eserinde Nietzsche; ceza,suç, adalet, hınç duygusu, vicdan gibi ahlaki kavramların tarihsel gelişimini inceler. Nietzsche, bu eserinde Yahudiliğin ve Hristiyanlığın Avrupa halklarının hayata bakış ve oluşturdukları önyargıları da ele alır. Ahlakın Soykütüğü kitabı Modern Avrupa'nın ahlak yapısını ine detaylarla ele almaktadır. Nietzshe'nin en sistematik kitaplarından biri olan bu kitap, yazarın olgunluk dönemi eserlerinden en önemli olanıdır diyebiliriz. 

Önsöz Üzerine

Nietzsche, Ahlakın Soykütüğü kitabının ön sözünde, tıpkı Zerdüşt'ün de 'iyi ve kötü' ye bakışımızın aslında bizim ahlakımızın soy kütüğünü yani temelini oluşturduğunu belirtmektedir.
Ahlak değerlerinin tekrardan ele alınıp değerlendirilip sorgulanması gerektiğini vurgulayan Nietzsche, okunması gereken bir yapıt oluşturmuştur. 
İyi okumalar dilerim.
PDF için Download tıklamanız yeterli.
Ahlakın Soykütüğü - Friedrich Nietzsche

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Pazarlama Uzmanlığı

  Dijital Pazarlama Uzmanlığı Nedir? Dijital pazarlama uzmanlığı nedir? sorusu son zamanlarda sıkça karşılaştığımız sorular arasında. Doğru...